• Topservice en -kwaliteit
  • Gratis bezorging onderdelen vanaf €100,-
  • Familiebedrijf sinds 1990
  • Duurzaam verzonden
  • Korting voor bedrijven

Alles wat aan vervuiling onderhevig is en een lang leven wordt toebedacht, moet worden gereinigd. Aluminium producten moeten regelmatig worden schoongemaakt om een lange levensduur te garanderen en een fraai uiterlijk te behouden. Sterk vervuilde producten en slecht onderhoud kunnen de oorzaak zijn van slecht functioneren en leiden tot beschadiging van het product. Spuit geleiders en scharnierende delen minimaal 1 keer per jaar in met een geschikt smeermiddel (bij voorkeur zonder siliconen). Dit zorgt voor een soepele loop. Bij lichte vervuiling het aluminium reinigen met een vochtige spons en lauw water, eventueel kunt u gebruik maken van onze Sunjoy reinigings producten, deze zijn speciaal ontwikkeld voor het reiniger van zonwerings profielen, doeken en rolluiken.

Bij matige vervuiling raden wij aan overgaan tot het gebruik van onze Sunjoy producten. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de finishlaag van het doek en de lak aantasten. Na reiniging altijd afnemen met schoon water, zodat het gebruikte reinigingsmiddel volledig wordt verwijderd. Vermijd het reinigen in volle zon om vlekken als gevolg van snel opdrogend water te voorkomen. Sterke vervuiling moet een behandeling ondergaan afhankelijk van de aard van de vervuiling (vraag hierover advies aan uw leverancier). Gebruik nooit agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen of sterke wasmiddelen! Schuursponsjes en andere schuurmiddelen kunnen krassen veroorzaken. Gebruik ook geen hogedrukspuit of tuinslang, deze kunnen het doek beschadigen en de lagering en bediening van het scherm ernstig beschadigen.

U geniet langer van uw zonnescherm indien u het regelmatig onderhoudt c.q. laat onderhouden. Bij een elektrisch bediend zonnescherm kan het nodig zijn dat de motor opnieuw afgesteld moet worden als gevolg van de rek van het zonweringdoek.

Weersinvloeden

Omdat het product constant aan weersomstandigheden blootgesteld wordt, bestaat de kans dat er na enige tijd een aanslag van atmosferische verontreiniging gevormd wordt.

Zonwering

Sluit bij sterke wind, regen, sneeuw en hagel altijd uw zonnescherm en vermijd het nat oprollen van het doek. Wanneer dit door de omstandigheden onvermijdelijk is, dan dient men bij de eerstvolgende gelegenheid het doek weer uit te draaien, zodat het aan de lucht kan drogen.

Zonweringdoek

Uw zonweringdoek is vervaardigd van synthetische weefsels en behandeld met een finishlaag tegen rot en schimmel. In zonweringdoek kunnen verschijnselen optreden die ondanks de beste productie-, verwerkings- en confectietechniek niet te vermijden zijn. In principe komen deze effecten in meer of mindere mate bij bijna alle zonweringdoeken voor. Zulke verschijnselen verminderen echter niet de kwaliteit en de degelijkheid van het doek en de zonwering. Het gaat hierbij met name om de volgende eigenschappen:

Verkleuring lijmnaad

Bij gelijmde doeken kan verkleuring van de lijmdraad optreden.

Knikvouwen/krijtstrepen

Ontstaan bij het confectioneren en vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn, tegen het licht bekeken, donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen.

Wafelvorming/rimpelvorming

Kan optreden in het midden van een doekbaan en is vooral bij tegenlicht zichtbaar. Dit verschijnsel kan door spanningsverschillen in het weefsel optreden.

Golven

In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijvoorbeeld wafel- of visgraatpatroon).

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!