•  Topservice en -kwaliteit
  •  Gratis bezorging onderdelen vanaf €100,-
  •  Familiebedrijf sinds 1990
  •  Duurzaam verzonden
  •  Achteraf betalen met Klarna

Meetinstructie uitvalscherm

Onderstaande meet instructie is slechts een richtlijn. U blijft zelf verantwoordelijk voor het opmeten van de juiste maten.Een uitvalscherm berekenen is namelijk nog steeds erg lastig! Wij proberen u een extra handvat te geven, zodat het net iets makkelijker wordt.

1. Opmeten breedte

Bij uitvalzonwering is het gebruikelijk dat de zonwering op de dag (op de muur) gemonteerd wordt. Let bij het opmeten wel op dat zich geen obstakels (bijvoorbeeld: hemelwater afvoer) in de weg zit.

Wij adviseren voor een goede werking van de uitvalzonwering om het scherm 50cm breder te meten dan het kozijn. U heeft nu de breedte bestelmaat. De breedte die u op het bestelformulier invult is dus de totale breedte van het scherm.De doekmaat is, afhankelijk van het type scherm en de bediening, iets smaller dan de cassette van het scherm.

  meten uitvalscherm

2.Opmeten uitval

Voor het bepalen van een juiste uitval neemt u de totale kozijnhoogte en deelt deze door 2 en telt hierbij 20cm op. De uitkomst hiervan kun u dan afronden naar de dichtstbijzijnde standaard uitval maat 100 , 115 of 135 cm. De uitval van de uitvalzonweringen wordt namelijk geleverd in standaard maten, welke voor bijna iedere situatie voldoende zijn. Zo kunt u een uitval zonnescherm berekenen!

strong>3.<Bediening

Bedieningszijde is altijd van buiten gezien, kijkend naar het scherm. Let bij een elektrische bediening op de aanwezigheid van een stopcontact. Standaard wordt handbediening d.m.v. draaistang met afneembare slinger buiten geleverd. U kunt ook kiezen voor elektrische bediening met een Somfy LT motor met draaischakelaar op de muur of een Somfy IO motor met een handzender.
Bij een elektrische bediening kunt u de motorkabel op vrijwel elke positie naar binnen brengen met een boorgat van 8mm.

Wij hopen dat het nu iets makkelijker wordt voor uitval zonnescherm meten. Op deze manier kunt u gemakkelijk een uitvalscherm op maat bestellen bij Zonnerij! Hopelijk kunt u nu heerlijk gaan genieten van uw uitvalzonwering.

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!