•  Topservice en -kwaliteit
  •  Gratis bezorging onderdelen vanaf €100,-
  •  Familiebedrijf sinds 1990
  •  Duurzaam verzonden
  •  Achteraf betalen met Klarna

Meetinstructie markiezen

Zonnerij.nl

Elk type zonwering moet op een andere manier worden opgemeten, dus zo ook markies zonnescherm. Op deze pagina vindt u de meetinstructie voor onze markiezen. Onderstaande instructie is slechts een richtlijn. U blijft zelf verantwoordelijk voor het opmeten van de juiste maten. Gaat u een markies doek vervangen, of wilt u een nieuw markies doek op maat? Lees dan onze aanwijzingen eens door!

1. Opmeten breedte.

Bij markies zonwering is het gebruikelijk dat de markies op de dag (op de muur) gemonteerd wordt. Let bij het opmeten er wel op dat zich geen obstakels (bijvoorbeeld: hemelwater afvoer) in de weg zit. Controleer indien ook een bovenkap gewenst is of er links en rechts naast het frame minimaal 10 cm ruimte is voor de kapschotten ( zijborden ), daar de bovenkap standaard 20 cm (10 cm per zijde) breder is dan het frame.

We gaan eerst het framemaat opmeten, die bij de bestelling opgegeven dient te worden. de bestelmaat is dus de maat exclusief bovenkap en kapschotten (zijborden).

Wij adviseren voor een goede werking van de markies om het scherm 20 cm breder te meten dan het kozijn.

U heeft nu de bestelmaat van een zonnescherm markies.

2. Opmeten uitval:

Voor het bepalen van een juiste uitval neemt u de totale kozijnhoogte en deelt deze door 2 en telt hierbij 20 cm op. De uitkomst hiervan kunt u dan afronden naar de dichtstbijzijnde standaardmaat.
De uitval van de markies wordt n.m.l geleverd in standaard maten, welke voor bijna iedere situatie voldoende zijn.

Voorbeeld;

Breedte tussen de muren  = 140 cm 
Hoogte van het raam         = 160 cm

U besteld een framebreedte van 140 + 20 cm = 160 cm en een uitval ( hoogte van het raam )  van 160 : 2 +20 cm = 100 cm.
Indien u bovenkap en kapschotten ( zijschotten ) bij besteld ontvangt u een bovenkap van;180cm.

3. Bediening

U kunt een markies elektrisch maken. Bedieningszijde is altijd van buiten gezien, ook al betreft het een ( elektrische ) binnen bediening. Let op de aanwezigheid van een stopcontact. Standaard wordt handbediening d.m.v. kikker, katrol en koord geleverd. U kunt ook kiezen voor elektrische bediening met een LT of RTS motor.Bij een elektrische bediening kunt u de motorkabel op vrijwel elke positie naar binnen brengen met een boorgat van 8mm. De motor wordt bevestigd aan de bovenkap, koorden gaan over de markies.

Voorbeeld elektrische bediening

4. Na het opmeten van uw markiezen:

Wanneer u alle belangrijke onderdelen hebt opgemeten, kunt u een zonwering markies gaan ophangen! Een markies zonnescherm prijs vindt u niet op deze pagina, maar op de desbetreffende productpagina van Zonnerij. U kunt altijd een offerte bij ons opvragen! Wij hebben verschillende kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor grijze markiezen. U kunt een doek markies vervangen nu dus helemaal zelf doen!

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!