•  Topservice en -kwaliteit
  •  Gratis bezorging onderdelen vanaf €100,-
  •  Familiebedrijf sinds 1990
  •  Duurzaam verzonden
  •  Achteraf betalen met Klarna

Meetinstructie Balkonzonwering Chapeau

Zonnerij.nl

Onderstaande instructie is slechts een richtlijn. U blijft zelf verantwoordelijk voor het opmeten van de juiste maten en het uitkiezen van het juiste product.

Bent u niet zeker of de uitvalzonwering Chapeau bij u te monteren valt, neem dan altijd contact met ons op voor meer informatie en of hulp.

Tip: kijk ook eens bij de buren wat voor soort scherm daar hangt

1. Opmeten breedte / Plaatsen

Bij de balkzonwering Chapeau is het gebruikelijk dat de zonwering aan de onderzijde van het bovenliggende balkon gemonteerd wordt. Let erbij het opmeten wel op dat zich geen betonnenneus, waterkeringsleuf en obstakels ( bijv. hemelwater, afvoer of tussenliggers) in de weg zit, het plafond moet egaal zijn.

Wilt u de zonwering tussen 2 betonneuzen plaatsen? Meet dan de breedte tussen de neuzen en trek van de gemeten breedte totaal 8cm vanaf

Heeft u geen betonneuzen of andere obstakels, meet dan de gewenste breedte.

U heeft nu de bestelmaat.

De breedte die u op het bestelformulier invult is dus de totale breedte van het scherm.
De doekmaat is smaller dan het scherm.

Let op : bij plaatsen / monteren van een balkonzonwering moet u minimaal 20 cm vanuit de buitenste rand/ uiteinde balkon  blijven. In de buitenste rand / uiteinde balkon, wat ongeveer 20 cm is,  zit nml altijd veel staal, wat het monteren onmogelijk maakt.

2. Opmeten uitval

Kiest u voor een uitval met `normale armen` omdat dat in uw situatie mogelijk is, dan kunt u kiezen uit de maten 100, 115 of 135cm

Kiest u voor een uitval met balkonarmen dan  is het opmeten van de uitval van de Chapeau balkonzonwering wat ingewikkelder.
Hier zijn meer gegevens voor nodig dan dat u op de site in kan vullen. We hebben dan de horizontale en verticale maat arm nodig.
Mocht u zelf niet over deze kennis beschikken, dan kunt u een tekening aanvragen om de maatgegevens voor de uitval in te vullen. Wij zullen u dan verder helpen.

 

Montage met balkon armen

Balkon hoek armen zijn speciaal voor balkons ontwikkeld. De opberg kast wordt halverwege onder het balkon gemonteerd. De armen worden tegen de achterzijde van het balkon gemonteerd, tegen de gevel. Het doek loopt vanuit de opbergkast onder een hoek naar beneden en blijft binnen het balkon.

Ook kunt u gemakkelijk bij ons een knikarmscherm op maat bestellen!

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!